bdf.brcko@gmail.com

Učenik srednje škole u Brčko Distriktu prijavljen je zbog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja

Punoljetni učenik višeg razreda jedne srednje škole u Brčko distriktu prijavljen je zbog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja svojih školskih kolega, nezvanično saznaje eBrčko.

Po nezvaničnim saznanjima, ovom učeniku su u telefonu pronađene vještački generisane eksplicitne fotografije učenika ali i pojedinih profesorica, a nakon što je slučaj otkriven u školi je zavladao strah zbog bojazni da će sporne fotografije biti objavljene i na Internetu, pa ja odmah obavještena i Policija Brčko distrikta.

U Policiji su potvrdili da su upoznati sa slučajem, ali da zbog zakonskih ograničenja nisu u mogućnosti iznositi detalje. ”Policija Brčko distrikta BiH je 18.09.2024. godine u 11:37 časova zaprimila navedenu prijavu.

Od momenta zaprimanja prijave uz saradnju organa škole, preduzimaju se potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u navedenom događaju o kojem zbog zakonskih ograničenja nismo u mogućnosti iznositi više detalja”, navedeno je u odgovoru na naš upit.

Kako smo saznali, kod ovog mladića se i ranije primjećivalo devijantno ponašanje, a navodno je uhvaćen i u neprimjerenom razgovoru sa 13-godišnjom djevojčicom, ne znajući da iza tog lažnog profila na Instagramu stoje njegove školske kolege.

Zbog zaštite maloljetnih lica nismo u mogućnosti iznijeti više detalja, ali u svakom slučaju očekujemo da će se o ovom slučaju uskoro oglasiti i iz Tužilaštva Brčko distrikta.

 

 

Izvor: eBrčko

Izdvojeno