bdf.brcko@gmail.com

Da li su brčanski socijalisti nova vladajuća stranka u Brčkom: Donosimo promjene za bolje Brčko

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić pružio je snažnu podršku kandidatima SP za Skupštinu Brčko distrikta i poručio da specijalni status koji Brčko ima u regionu predstavlja šansu koju je potrebno iskoristiti na način da Brčko bude mjesto investicija i razvoja.

-Socijalistička partija se bori za bolje Brčko, za investicije, privredni rast i ostanak mladih ljudi na ovim prostorima. Kroz mnoga teška vremena imali smo važnu ulogu u očuvanju identiteta našeg naroda, kao i u kreiranju novih politika nakon građanskog rata. Mnogi su pristupili našoj partiji u Brčkom, jer su prepoznali našu posvećenost rješavanju konkretnih problema i borbi za bolji život svakog čovjeka. I danas očekujemo još snažniju podršku, jer Brčko ponovo treba najbolje ljude koji mogu donijeti promjene, prije svega u sferi privrede, odnosno industrije i kreiranja novih radnih mjesta. Brčko je kao nekadašnji industrijski centar doživjelo strahovit slom industrijske proizvodnje. Sve se to može promijeniti samo odgovornim radom i sa dokazanim i kvalitetnim ljudima kakve ima Socijalistička partija – poručio je Đokić.

FOTO: SP
FOTO: SP

Lider Socijalista je naglasio da će Socijalisti u Brčkom 6. oktobra ostvariti pobjednički rezultat, ali i da više neće biti u opoziciji.

-Socijalistička partija je za 31 godinu postojanja dala nemjerljiv doprinos razvoju Brčkog, a cilj nam je da nakon 6. oktobra, kada ćemo ponoviti uspjeh od prije četiri godine, radimo još vrijednije i bolje za rast i razvoj Brčkog. Nažalost, bili smo u opoziciji protekle četiri godine, ali to će se promijeniti na ovim izborima. Neophodne su promjene, prije svega u sistemu izvršne vlasti, gdje nam trebaju kompetentni ljudi, oni koji mogu da upravljaju svim važnim procesima i da donose odluke u korist građana –istakao je Đokić.

Nosilac liste Socijalističke partije za Skupštinu Brčko distrikta Zoran Kokanović ocijenio je da Brčko prolazi kroz period stagnacije otkako Socijalistička partija nije dio vlasti.

Na ove izbore idemo u punom kapacitetu, punom snagom i složno i optimisti smo po pitanju rezultata na predstojećim izborima. Mnoge stvari ne funkcionišu otkako nismo u vlasti Brčko distrikta, imamo preglomaznu administraciju i loše zdravstvo, dok sporta i kulture uopšte i nema. Našzadatak je da to mijenjamo i da nastavimo borbu za bolje Brčko – poručio je Zoran Kokanović.

Socijalisti su, kaže, u proteklom periodu bili istinski glas naroda u Skupštini, a sa takvim politikama će nastaviti još intenzivnije nakon pobjedničkog rezultata koji očekuju.

-Drago mi je što imamo snažnu podršku građana, iako smo bili u opoziciji četiri godine. Ostali smo dosljedni svojim politikama, bili smo glas običnog čovjeka u Skupštini i nakon izbora, gdje očekujemo odlične rezultate, nastavićemo da budemo glas naroda i da se borimo za interese svih građana Brčkog – istakao je Kokanović.

Pored konkretnih politika i programskih rješenja koja se tiču privrednog rasta Brčko distrikta, predstavljeno je i 34 kandidata Socijalističke partije za Skupštinu Brčkog, a iz Socijalističke partije su poručili da u Brčkom, kao i svim drugim lokalnim zajednicama u Srpskoj, Socijalisti imaju najbolje kandidate koji imaju snagu, znanje i volju da zajedno sa narodom grade bolju Srpsku.

 

 

Izvor; start.bih

Izdvojeno