bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Policija ga isključila iz saobraćaja, on nastavio voziti i izazvao sudar

Policija iz Brčkog juče je iz saobraćaja isključila audi kojim je upravljao E.M. (25) iz Šatorovića, ali je on nastavio voziti i izazvao je sudar, zbog čega je uhapšen, a vozilo mu je oduzeto.

Iz brčanske policije su naveli da su njihovi pripadnici u 15.40 tokom redovne kontrole vozača i vozila u Ulici Muse Ćazima Ćatića zbog neispravnosti i isteka važenja registracije iz saobraćaja isključili audi.

“Istog dana oko 16.50 sati Policiji Brčko distrikta prijavljena je saobraćajna nezgoda u Ulici dr Mehmeda Spahe. Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali pomenuti audi i reno”, rekli su iz Policije Brčko distrikta.

Uviđajem je, dodaju, utvrđeno da je nezgodu prouzrokovao E.M., usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, pri čemu na vozilima ima štete, s tim što, srećom, nije bilo povrijeđenih.

“Zbog prouzrokovane saobraćajne nezgode, te ponovnog prekršaja i to vozilom koje je prethodno isključeno iz saobraćaja i opasnosti da će sa tim nastaviti, E.M. je uhapšen, a vozilo je privremeno oduzeto”, naveli su iz policije.

Oduzeto još jedno vozilo

To, međutim, nije jedino vozilo koje je juče oduzeto na području Brčkog.

“Istog dana u 21.45, u Ulici Mostarska, policajci su kontrolisali Brčaka A.A. (19), vozača golfa, te utvrdili da vozi prije sticanja prava na to”, rekli su iz policije.

Uslijedile su provjere u registrukazni, te je utvrđeno da mu ovo nije prvi put da se griješi o zakon.

“On ima dug po osnovu neplaćenih prekršajnih kazni od 2.720 KM. Zbog sumnje da će A.A. nastaviti sa prekršajima, privremeno mu je oduzeto vozilo”, kazali su iz policije.

Policija: Još žešće ćemo kažnjavati

Protiv oba vozača će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

“Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi svim učesnicima u saobraćaju ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, te informiše javnost da će nastaviti još intenzivnije da primjenjuje represiju prema vozačima koji učestalo i bezobzirno krše propise, voze tehnički neispravna vozila i prije sticanja prava na upravljanje, te svojim ponašanjem u saobraćaju očigledno predstavljaju opasnost za pješake i druge učesnike u saobraćaju”, upozorili su iz brčanske policije.

 

 

Izvor: bijeljina.com

Izdvojeno