bdf.brcko@gmail.com

Za koga glasati: Izaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješti. HA HA HA.

Fotograf i urednik fb stranice je dobio direktne upute predsjednika :

–      krupan profil kada držim govor, mašem prstom, veselo se smijem i slično,
–      samo najbolja izdanja onih koju popunjavaju listu iza mene, makar im to zadovoljstvo mogu pričiniti,
–      i pod obavezno samo potiljak „prateće bulumente“, previše je očigledno da se na svim skupovima pojavljuju jedna te ista lica kako bi opravdala davno istrošenu mantru „sala je bila premala da primi sve obožavaoce“.

Bezidejnost i manjak bilo kakvog poštovanja prema NARODU oslikava ovogodišnju izbornu kampanju, kako u Brčkom, tako i širom BiH.

Dobro poznata lica sa naslovnica, po ko zna koji put biju bitku za podršku naroda, naravno uz čvrsto obećanje da će baš u ovom mandatu sve da se promijeni.

Da će baš sada, nakon decenija vladanja, politički vukovi da promijene ćud i da počnu voditi politike koje idu u pravcu općeg dobra, napretka zajednice.

Kako rekoh bezidejno i blijedo, pa nije ni čudo da su im samo boje različite, a parole skoro pa u gram iste.

NAROD ZNA

NAROD JE IZABRAO

SNAGA NARODA

NARODNA VOLJA

Ipak mnogo istinitije o političkoj zbilji govore stihovi benda Dubioza kolektiv, odnosno šta NAROD čeka poslije izbora:

“Zasviraj harmoniku, razvežimo kravate
za narod ćemo lako, ko im jebe mater”

Ono što mi je zvučalo skoro pa u domenu naučne fantastike jeste da političke ličnosti i vjerni glasači jedni drugima čestitaju početak izborne kampanje. Ko da idu u rudarsku jamu Raspotočje, pa ko zna ko će izać živ iz te rupe. Čestitanje Božića i Bajrama će ostati u sjeni tih ozarenih lica i načina kako su si zaželjeli uspjeh i pobjedu na izborima.

Predizborni zamah u građevinskim radovima na infrastrukturi (trotoari, ceste, kanalizacija) skoro do paralizacije dovode život običnog čovjeka, a sve samo da bi NARODNA VLAST praktično pokazala brigu o elementarnim uslovima za život. Sva sreća, ili nesreća, pa će ubrzo 6 oktobar.

Zamislite samo da se izborni ciklusi održavaju svakih 6 mjeseci, ili godinu dana !? Pa ovi bi naši neimari asfaltirali put do Mjeseca.

Koliko je ovaj grad postao učmala sredina sa najvećim budžetom u BiH dovoljno je da samo upalite auto i provozate se sat-dva, na bilo koju stranu svijeta. Ne morate čak ni da idete izvan BiH.

Ubrzo će vam postati jasno koliko NAROD ZNA u Brčko distriktu.

Ubrzo će vam postati jasno koga je NAROD IZABRAO da mu bude vođa.

Silna lova iz budžeta, NARODNE PARE, služe skoro pa isključivo za bogaćenje pojedinaca kroz razno razne marifetluke sa tenderima, javnim radovima, nabavkama softvera i hardvera….nema te oblasti u kojoj nema ugradnje.

Lagodan život većine budžetskih korisnika, kroz nezaslužena primanja, a sve po NARODNOJ VOLJI, omogućava i nepismenim kriminalcima da klepaju basnoslovne iznose.

Odavno su oni skontali : Ko će da nas hapsi !?

Jel možda ona generacija policijskih službenika od milošte nazvana CENERI po iznosu novca koji moradoše dati za radno mjesto. Ili možda onaj kadija što reče „da je zapošljavanje pod političkim uticajem, skoro pa sto posto“.

Zdravstveni sistem je priča za sebe. Mandati im prolaze da ne urade ništa, i baš sada, 15-tak dana pred izbore stiže oprema. Magnetna rezonanca se ne može nabaviti skoro pa deceniju, više je tu ugradbenih faktora, ali zato samo još  kamion sa toalet papirom nije fotografisan prilikom isporuke institucijama Vlade Brčko distrikta.

Natalitetna politika, briga za mlade, zapošljavanje……ko postavi neko od ovih pitanja ko da je bogohulnik.

Stoga ne pitajte ništa, a kako vidim uskoro će biti i ne govorite ništa.

Oni koji su gledali crtić HUGO sigurno će se sjetiti slavne rečenice vještice Mordane :

„Izaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješti. HA HA HA.“

 

„Nepošteni građanin“

Izdvojeno