bdf.brcko@gmail.com

Brčak maltretirao suprugu i pucao joj u glavu, maloletnu ćerku poslao po pištolj

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv Osmana Husejnovića (35) iz Brčkog zbog sumnje da je hicem iz pištolja pokušao ubiti suprugu.

Protiv Husejnovića, koji je već osuđivan za krivična dela sa elementima nasilja, uključujući i pokušaj ubistva poznanika od pre dve godine, optužnicu je potvrdio Osnovni sud distrikta Brčko.

Husejnović je optužen da je 4.juna 2023. godine oko 02.00 sata u naselju Prutače, u stanu u kojem živi sa porodicom, iz pištolja kojeg je nelegalno posedovao, pucao na suprugu R.Š. u nameri da je ubije.

Njemu se stavlja na teret da je iz pištolja, kojeg je skrivao u susednom stanu njegove majke, pošto ju je grubo izvređao, pljuvao i tukao, iz neposredne blizine ispalio jedan metak u glavu žrtve.

Brutalnom pokušaju ubistva prethodilo je celodnevno maltretiranje žrtve, koje ukućani nisu mogli zaustaviti, a ni komšije koje su pozvane u pomoć od njihove maloletne ćerke. Upravo je ćerku nasilnik poslao po ukradeni pištolj, koji je skrivao u stanu njegove majke i za kojim traga policija, a iz kojeg oružja je potom pucao na suprugu, piše Srpskainfo.

U optužnici se navodi da je najprije pokušao ispaliti hitac u pod, pa kada je shvatio da je pištolj prazan, napunio ga je s najmanje pet metaka i stavio za pojas. Zatim je nastavio nasilje prema supruzi, okončavši ga pucanjem iz pištolja u glavu žrtve, dok je sedila na kauču, nanevši joj jednim hicem prostrelnu ranu u predelu očne jabučice.

Husejnovića je ubrzo uhapsila brčanska policija, a nakon provedene istrage, Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv njega za krivična dela ubistva u pokušaju, i neovlaštene nabavke, držanja ili prodaje oružja ili bitnih delova za oružje.

Optužnicom, koju je sud u celosti potvrdio, Tužilaštvo je zatražilo da se od optuženog oduzme pištolj Crvena zastava, kojim je pokušao krivično delo ubistvo.

Pre nepune dve godine Husejnović je osuđen na kaznu zatvora od sedam godina i šest meseci zbog pokušaja ubistva poznanika. Iako mu je i u tom postupku oduzet pištolj, kojim je pokušao počiniti ubistvo, on je neovlašteno nabavio drugi, a zatim ponovo počinio istovrsno krivično delo – zaključuje se u optužnici, u kojoj se navodi da se optuženi nalazi na izdržavanju kazne zatvora izrečenoj po ranijoj presudi.

Izdvojeno