bdf.brcko@gmail.com

Lepa Brena nakon svega shvatila: “Ja nemam drugi dom’”, pa joj je grlo zadrhtalo i suze potekle…

Glazbena ikona regije, Lepa Brena, koja je tijekom svoje karijere prošla kroz mnoge izazove, otvoreno govori o svojim emocijama. Unatoč tome što se trudi ne plakati u javnosti, priznaje da u trenucima kada je “presiječe”, ne može zadržati suze. Tijekom ljetnih mjeseci, Brena je uživala na luksuznoj jahti vrijednoj šest milijuna eura u društvu brata Faruka i sestre Fakete. Ugostila je ekipu emisije Scena, pokazala im raskoš plovila te podijelila detalje iz svog privatnog života.

Ovog proljeća Brena je započela turneju “Imam pjesmu da vam pjevam”, koju je otvorila koncertima u Sarajevu, a potom nastavila nastupe diljem Balkana. Nedavno je posjetila i svoj rodni grad Brčko, gdje je, u pratnji obitelji, evocirala uspomene iz djetinjstva te ih podijelila s ekipom iz emisije Scena. “U Brčkom nisam pjevala jako dugo. Koliko god da sam profesionalac, zaista mi nije bilo svejedno. Rekla sam samoj sebi da ne postoji razlog da plačem. Svaki put kad održavam koncert, jedva čekam izaći na pozornicu i pjevati s ljudima, prenijeti im dobru energiju. Međutim, kad sam započela pjesmu ‘Ja nemam drugi dom’, grlo mi je zadrhtalo i suze su potekle… To su bile emocije radosti i sreće, jer sam u tom gradu proživjela svoju najljepšu mladost. Kao što kažu, pamtim samo sretne dane”, priznala je Brena.

Sa sobom je povela sestru i njezinu kćer, kojima je pokazivala mjesta koja su obilježila njezine mladenačke dane. Posjet Brčkom bio je izrazito emotivan, osobito kada su obišli grobove svojih roditelja. Brena je s obitelji provela vrijeme prisjećajući se obiteljskih obroka i ogromnih šampita koje su tada jeli. “Sa mnom su bile i moja sestra te njezina kći s dvoje djece. Pokazivala sam im gdje sam išla u školu, gdje smo jeli ćevape, bureke i one ogromne šampite, zbog kojih sam imala 15 kilograma viška. Djeca nikad nisu vidjela tako veliku šampitu, to je fenomenalno. Posjetili smo i grob roditelja, a cijela ta priča za mene je bila jako emotivna“, zasuzile su joj oči kad je pričala o obitelji.

‘Nastojim ne zaplakati, ali kad me presječe, pustim ih’

Unatoč glamuru koji prati njezin život, Brena priznaje kako njezin život nije bio baš miran. “Iako sve to izgleda tako sjajno i fantastično, moj je život vrlo turbulentan. Nastojim ne zaplakati i uvijek se borim sa suzama, ali kada me presiječe, pustim ih… Treba pokazati emociju. Život me natjerao da budem jaka, no isto tako mislim da imam pravo pokazati da sam ranjiva. Kada je jako teško, ne plačem, izdržim do kraja, ali kad si mogu dopustiti da pustim suzu, onda neka ide život”, izjavila je iskreno.

Njezin poslovni život prepun je obaveza, s timom od čak 120 ljudi koji organiziraju svaki koncert. Ipak, Brena zna kako uživati u trenucima mira. “Svi smo vrlo koncentrirani da sve bude savršeno posloženo, kao mozaik s svakom kockicom na svom mjestu. Zato, kad dođemo na odmor, gledamo da cijeli dan provedemo u kupaćim kostimima, bez šminke, s tihom glazbom, laganom hranom, dobrim vinom i finim društvom, uz knjigu koja opušta. Jednostavno, da ne morate ništa – možete spavati i kupati se kad god poželite, ne brinete je li kupaći u paru, samo uživate i odmarate”, kazala je, naglasivši važnost opuštanja nakon napornih turneja.

U trenucima kada joj je najteže, najveću podršku pruža njezin suprug, bivši tenisač Boba Živojinović. “On je čovjek koji me najbolje poznaje, zajedno smo već 30 i više godina, pa je sasvim logično da znamo jedno drugo. Mi smo kompatibilne ličnosti, on je muškarac mog života i moja jača polovica. Ne volim slabiće i nikada ne bih mogla biti s nekim tko je slabić, kako bih ja mogla biti nježnija i slabija pored njega”, istaknula je.

Izdvojeno