bdf.brcko@gmail.com

Na prvenstvu BiH u atletici za juniore Brčak Benjamin Topčagić zlatni u štafeti 4×100

U proteklom vikendu i na rekordnim temperaturama održano je prvenstvo Bosne i Hercegovine u atletici za juniore. Kao što priliči ovakvim takmičenjima okupili su se najbolji klubovi sa najboljim takmičarima.  Jedan od tih klubova je i atletski klub „Sloboda-Tehnograd“ Tuzla za koga nastupa i naš Brčak Benjamin Topčagić.

U veoma teškoj konkurenciji muška juniorska štafeta ispred tuzlanskog kluba osvojila je prvo mjesto i ujedno oborila klupski rekord, tako da je Benjamin u svom novom matičnom klubu ponovo zablistao sa novom medaljom, u ovom slučaju zlatnom.

Benjamin je nastupio i pojedinačno u disciplinama kratki sprint na sto metara i dugi sprint na dvjesto metara u kojima se pozicionirao na šestom mjestu, a u finale utrka je ušao kao treći po grupama. Ovdje moramo spomenuti i vremenske prilike koje su bile u vrijeme takmičenja.

Pored izrazito zagađenog zraka i rekordno visokih temperatura za takmičare bi trebala biti i olakšavajuća okolnost kratkotrajni pljuskovi koji umjesto da osvježe dodatno su otežavali situaciju pretvarajući zrak u uzavrelu paru.

Ipak i pored svega toga možemo reći da imamo  bosanskog zlatnog juniora u atletici Benjemina Topčagića iz Brčko distrikta BiH.

Čestitamo Benjamine, samo tako nastavi.

 

BF

Izdvojeno