bdf.brcko@gmail.com

BRČANSKI GRADONAČELNIK SPASIO ŽIVOT ČOVJEKU U MEMORIJALNOM CENTRU/

Jučer je u prisustvu velikog broja građana iz Bosne i Hercegovine, ali i svijeta obavljena dženaza i ukop 14 posmrtnih ostataka civila koji su ubijeni od strane srpskih vojnika 1995.godine.

Veliki broj intervencija imalo je brojno medicinsko osoblje u Memorijalnom centru Potočari-Srebrenica, a pripomogao im je i prim.dr. Zijad Nišić koji je u svojstvu Gradonačelnika Brčko distirkta Bosne i Hercegovine prisustvovao dženazi.

“Klanjala se podna i ikindija namaz kada je se u safu srušio jedan čovjek. Malo dalje nalazio se, kasnije ću saznati, jedan od najboljih kardiologa na našem prostoru, dr. Zijad Nišić i njega je pozvao jedan čovjek koji se također nalazio u safu. Brzo je došao i vidio da je situacija, odnosno zdravstveno stanje srušenog čovjeka opasno. Odmah je pristupio masaži. Hvala Bogu vratio ga je u život”, prepričava za Argument Suljo Hanić koji nam se javio kako bi s nama podjelio ovaj događaj.

U međuvremnu pristigla je i dežurna ekipa hitne pomoći koji su preuzeli dalje aktivnosti.

 

IMG 7780

Dr. Nišić je u telefonskom razgovoru za Argument kazao da je nesretni čovjek imao kliničku smrt, odnosno kardio respiratorni arest.

“Odmah sam ga reanimirao. Neko je pozvao i medicinsko osoblje iz Zenice koje se u blizini nalazilo. Nakon što smo ga ustabilili sanitetskim vozilom je prebačen u neku od bolnica i prema mojim informacijama ostao je živ”, kazao nam je dr. Nišić.

Podsjećamo da je u nedjelju, dr. Nišić spasio život jednom od ultramaratonaca koji je trčao dionicu Vukovar-Srebrenica i koji je sa svojim kolegama prolazio kroz Brčko gdje ih je dočakao Nišić u svojstvu Gradonačelnika.

 

Izvor: InfoBrčko

Izdvojeno