bdf.brcko@gmail.com

Obilježena 34. obljetnica Hrvatske demokratske zajednice BiH u Brčkom

Odbor za Distrikt Brčko Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine jučer je obilježio 34. obljetnicu od svog utemeljenja. Kako to tradicija nalaže program obljetnice započeo je molitvom i opijelom kod spomen obilježja u Brčkom, palim braniteljima 108. Pješačke HVO brigade.
Izaslanstvo HDZ-a BiH u Brčkom na čelu sa predsjednikom dr. Antom Domićem i brojnim članovima i simpatizerima položilo je vijence i zapalilo svijeće za naše branitelje. Molitvom je izrečena zahvala svima njima koji su svoje dragocjene živote utkali u temelje ove zemlje.

Upravo na to je podsjetio dr. Domić u svom obraćanju pred nazočnima ukazujući na činjenicu i razdoblje od prije više od trideset godina kada se formirala Hrvatska demokratska zajednica koja je ostala i opstala zrcalo hrvatskog čovjeka, koji se nije plašio niti u Domovinskom ratu, a niti danas.

Zahvaljujući svim ovim ljudima koji su danas tu, ali i onima koji danas nažalost nisu među nama imamo potporu i zahvalnost za učinjeno, ali i odgovornost za nastavak svega započetog i nedovršenog kako bi Distrikt Brčko, a napose naš hrvatski narod ovdje živio život dostojan čovjeka. Jako puno toga je već urađeno, ali idemo i dalje raditi. Izazovno vrijeme zahtijeva iskustvo, kao i novu energiju što HDZ BiH svakako ima. Naš fokus će i dalje nedvosmisleno biti na razvitku svakog mjesta gdje hrvatski narod živi i djeluje.” poručio je dr. Anto Domić.

Nakon zvaničnog dijela, program obilježavanja 34.rođendana stranke nastavljen je druženjem uz prigodni domjenak u Napretkovom domu.
Izvor: hdzbrckodistriktabih

Izdvojeno