bdf.brcko@gmail.com

U Brčkom počela motorijada u organizaciji moto kluba “Grunf”

U organizaciji moto kluba „Grunf” danas na platou poznatog brčanskog izletišta Ficibajer” počinje tradicionalna XVIII. Motorijada koja će i ove godine okupiti više od 1500 bajkera iz Bosne i Hercegovine i regiona. Posjetioce motorijade očekuje raznolik kulturni i sportski sadržaj.

Nakon što su izvršene pripreme za održavanje motorijade danas je igralištu malih sportova na Ficibajeru počelo okupljanje brojnih ljubitelja dvotočkaša i rock muzike, a motorijadi će se i ove godine osim bajkera sa Balkana pridružiti i gosti iz Njemačke, Holandije, Češke, Slovačke i Mađarske.

“Vremenski uslovi su zadovoljavajući, izvršene su sve pripreme tako da očekujemo veliki broj gostiju. Posjetioce će na motorijadi večeras zabavljati bendovi „Azot“ i „Fjuzna pruga” dok će sutra u centralnom dijelu motorijade nastupiti bend „Infuzija”. U sportskom dijelu programa sutra će se održati i takmičenje u moto igrama spretnosti, a najspretnijima će biti podijeljene vrijedne nagrade. Popularni defile bajkera kroz grad sutra će sa platoa Ficibajera krenuti u 18:30 sati”, potvrdila je Adisa Ustaibrišević-Omazić, sekretarica kluba, te je pozvala sve građanke i građane Brčko distrikta da posjete ovogodišnju motorijadu.

Prema njenim riječima, motorijada ima veliki značaj u promociji grada i turističkih potencijala ove lokalne zajednice, jer su smještajni kapaciteti u gradu ispunjeni. Ulaz na motorijadu za sve bajkere je besplatan.

„U sklopu motorijade bit će predstavljen i projekat „Sigurna vožnja mladih vozača” koji je pokrenut s ciljem da se pokuša primijeniti Zakon za mlade vozače koji polažu za potvrdu sa 14 godina, a koja važi za vožnju mopeda do 50 kubika i tu se polaže samo teoretska nastava. Mi se ne slažemo s tim i smatramo da djeca treba u okviru polaganja treba da imaju i obuku vožnje”, dodala je Ustaibrišević-Omazić.

Završne aktivnosti u okviru motorijade završavaju se u nedjelju nakon čega će biti izvršen ispraćaj gostiju.

Izvor: radiobrcko.ba

Izdvojeno