bdf.brcko@gmail.com

Putinovi Noćni vukovi na motorima nosili zastave sa likom tragično nastradalog dječaka iz Brčkog

Članovi Moto-kluba Noćni vukovi prodefilovali su danas Banjalukom i odali počast tragično nastradalom dječaku Savi Tošiću iz Brčkog.

Petnaestogodišnji fudbaler “Ilićke 01” iz Brčkog, Savo Tošić prije tri dana podlegao je povredama nakon što je doživio tešku nesreću upravljajući skuterom.

Dječak je 20 dana proveo u bolnici nakon čega je nažalost izgubio bitku za život.

Nesreća se dogodila 4. juna u večernjim satima, a iz brčanske policije su ranije saopštili da je mladić nakon što je udario u automobil zadobio teške povrede glave.

Osim njega, teško je povrijeđen i njegov saputnik.

Obojica su prevezeni u tuzlanski UKC, gdje je mladić koji je upravljao skuterom pao u komu iz koje se više nije probudio, dok se njegov saputnik oporavio.

Bajkerska skupina ‘Noćni vukovi’ i njezin predvodnik Aleksandar Zaldostanov Hirurg miljenici su ruskog predsjednika Vladimira Putina. Bili su i na Dodikovoj vojnoj paradi.

Iako su odjeća i glazba koju slušaju, ostale iste, ideologija je mutirala i od antisovjetske faze, u posljednjih su se dvadesetak godina transformirali u ruske ultranacionaliste. Moderni Noćni vukovi danas su ponosni Putinovi fanovi i državotvorni Rusi. I sam Putin čest je gost na njihovim bajkerskim paradama i relijima. Ruski opozicijski aktivisti tvrde da ih on i obilato novčano potpomaže.

 

 

(srpskainfo.com) , Agencije

Izdvojeno