bdf.brcko@gmail.com

Prikupljeno više od 6.000 KM za liječenje Tanje Šarenac u okviru bajramske svečanosti

U humanitarnoj akciji za liječenje sugrađanke Tanje Šarenac koju su u okviru sinoćnje bajramske svečanosti u centru Brčkog organizovali KUD „Brčansko kolo“ i restoran „Palma“ prikupljeno je 6.300 maraka, potvrdili su organizatori.

Jedan od organizatora svečanosti pod nazivom „Bajram dođe, mirišu avlije“ Emir Zejneli rekao je da su ove godine manifestaciju željeli da prošire uključivanjem humanitarne akcije, tako što su pored štanda gdje su se dijelili bajramski kolači, postavljene i kutije u koje su posjetioci po vlastitoj volji mogli da ubace svoje novčane priloge.

„Kolači i sladoled su i ove, kao i prethodnih godina dijeljeni besplatno, ali smo željeli da omogućimo građanima da pomognu našoj sugrađanki Tani Šarenac kojoj je neophodan novac za liječenje u Turskoj. Mogu reći da smo veoma ponosni zbog ovakvog odziva naših Brčaka“, rekao je Zejneli.

Na pozornici su sinoć nastupili hor „Mošus“ izvođenjem ilahija, Azra Tabaković sa sevdalinkama, kao i foklorni ansambli „Brčansko kolo“, „Bosna“ iz Omerbegovače, „Rahić“ iz Gornjeg Rahića i Gradski folklorni ansambl iz Srebrenika.

 

 

(rtvhit.com)

Izdvojeno