bdf.brcko@gmail.com

U Brčkom zaključeni ugovori iz oblasti niskogradnje u vrijednosti većoj od 8 mil. KM

U Odjelu za javne poslove Vlade Brčko distrikta tijekom prošlog tjedna zaključeni su ugovori s izvođačima radova iz oblasti niskogradnje u vrijednosti većoj od osam miliona maraka.

Predstojnik resornog Odjela Ratko Stjepanović kazao je kako je u toku otvaranje naloga, iskolčenje međa, imenovanje nadzornih organa, te obavještavanje mjesnih zajednica o predstojećim radovima. Nakon ovih poslova uslijedit će i otvaranje gradilišta i početak radova.

“Neki od značajnijih kapitalnih projekata su rekonstrukcija ulica i izgradnja trotoara u MZ Donji Brezik u vrijednosti od 508.000 KM, rehabilitacija djela regionalne ceste R460, dionica Brdo Šterac prema Bukviku u iznosu od 776.000 KM, nastavak izgradnje stare ceste Palanka-Brka u vrijednosti 349.000 KM, rekonstrukcija cesta u MZ Donji Rahić novčane vrijednosti 354.000 KM i brojne druge”, dodao je Stjepanović.

Trenutno se na području Brčko distrikta obavljaju radovi na 13 kapitalnih projekata iz oblasti niskogradnje koji su prošli tendertsku proceduru u ranijem razdoblju, a čija vrijednost iznosi 940.000 maraka.

Ratko Stjepanović navodi projekte veće vrijednosti čiji su radovi već otpočeli, a to su izgradnja kraka oborinskog kolektora u MZ Grčica i Dizdaruša novčane vrijednosti 248.000 KM, rekonstrukcija dva propusta na starom koritu rijeke Tinje i rehabilitacija cesta u MZ Poljaci i Jagodnjak u iznosu od 98.000 KM i nastavak rekonstrukcije ulice u MZ Prvi Maj u vrijednosti od 118.000 KM.

Polovinom prošlog mjeseca potpisan je ugovor i s novoizabranim izvođačem radova na petoj fazi izgradnje gradskog stadiona u Brčkom, te se prema riječima Ratka Stjepanovića početak radova očekuje u narednih nekoliko dana.

On je ovom prilikom naglasio kako će ova godina, sudeći po ugovorenim radovima na realizaciji značajnih kapitalnih projekata kada je niskogradnja u pitanju, a prema iznosu novčanih sredstava iz kapitalnog Proračuna Brčko distrikta u velikoj mjeri premašiti prethodnu godinu.

 

 

Izvor: akta.ba

Izdvojeno