bdf.brcko@gmail.com

DETALJI PLJAČKE ZLATARE U CENTRU BRČKOG

Prije pet dana u centru Brčkog je opljačkana zlatara “Filigran – Đokić”.

Zahvaljujući brzoj, odlučnoj i hrabroj reakciji policijskih službenika, nakon potjere pljačkaša koji se dao u bijeg, isti je uhvaćen i tom prilikom je pronađeno otuđeno zlato.

Danas je na adresu nekoliko redakcija stiglo obraćanje porodice Đokić, vlasnika zlatare Filigran, u kome ističu da bi ih zadesila velika materijalna šteta da nije bilo hrabrih i odlučnih policijskih službenika koji su s pancirima trčali za pljačkašem dovodeći sebe i svoj život u pitanje.

Njihovo obraćanje prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

“Poštovani gospodine Pisiću,ovim putem želimo da se zahvalimo policiji Brčko Distrikta i Vama lično kao prvom čovjeku ove institucije na izuzetno brzoj i profesionalnoj reakciji u nedavnom slučaju pljačke naše porodične zlatarske radnje.

Vaši službenici su reagujući pravovremeno i nesebično, rizikujući sopstvenu bezbjednost, uspjeli da uhvate i savladaju počinioca ovog teškog kriminalnog djela i tako nas zaštite od velike materijalne štete.

Na licu mjesta, u komunikaciji sa inspektorima i policajcima, saznali smo da je ključnu ulogu u hvatanju kriminalca u bijegu,imao mladi policajac Ribić Senad. U znak velike zahvalnosti, dva dana nakon pljačke,pozvali smo Ribića da dođe kod nas u zlataru i tom prilikom smo željeli da mu uručimo novčanu nagradu. Međutim on je kategorično odbio da to primi, i uz kulturan ton nam objasnio da se to kosi sa njegovim moralnim kodeksom.

Malo smo se iznenadili zbog takvog stava,u smislu da naš gest nema nikakve dodirne tačke sa mitom i da je to samo izraz nase zahvalnosti za već obavljen posao.

I pored svega,on je ostao pri svom stavu i ljubazno se zahvalio na našoj želji da ga nagradimo i da on to ne može da uzme.Pišemo Vam ovo,pored zahvalnosti,da izrazimo i veliko zadovoljstvo što imate ovako sposobnih i poštenih službenika. Bilo bi nepošteno da ne spomenemo i njegovog vođu smjene, kolegu koji je obezbjeđivao zlataru dok je trajala potjera, inspektore: Tošića, Draganu, Bojana..

Vjerovatno ima još puno zaslužnih osoba i svima smo zahvalni.

Izdvojeno