bdf.brcko@gmail.com

Pobjednik ‘Brčko open 2024.’ srbijanski teniser Miljan Zekić

Pobjednik 20. međunarodnog turnira u tenisu iz ITF serije “Brčko open 2024” je teniser iz Srbije Miljan Zekić. Njemu je Poljak Pavel Juszczaka u trećem setu pri rezultatu 2:6, 6:3, 5:1 predao meč zbog povrede.

Zekić koji je trenutno 624. na ATP listi, nije krio zadovoljstvo što je po prvi put od četiri dosadašnja nastupa na ovom turniru podigao pobjednički pehar.

“Generalno sam zadovoljan igrom i sedmicom iza mene. Skoro sam prekinuo karijeru i možda je ovom pobjedom ponovo pokrenem. Nakon dugo vremena osvojio sam neki turnir uz puno sreće i pomoć domaće publike. Ovo je jedan od turnira koji traju dugo i imaju dugu tradiciju, nadam se da će se održati i ubuduće”, istakao je Zekić koji je juče poražen u finalu dubla.

Finalista iz Poljske Pawel Juszczak, 615. na ATP listi, zahvalio je organizatorima turnira rekavši da mu je ovo prvi put da igra u BiH na nekom od turnira i da je prošle nedjelje takođe izgubio finale u Prijedoru.

“Nadam se da će sljedeći turnir u ovoj lijepoj zemlji biti moj i da ću ga osvojiti”, rekao je Juszczak.

U ime generalnog pokrovitelja turnira, Vlade Brčko distrikta, gradonačelnik Zijad Nišić rekao je da je ovo veliki sportski događaj u Brčkom gdje su nastupili poznati teniseri iz svijeta, koji je ujedno i afirmacija tog sporta koji otvara BiH kao mjesto susreta kako u sportu tako i u drugim oblastima.

“Nastojaćemo da kao Vlada Distrikta potičemo ovaj sport kao jedan od najatraktivnijih u svijetu jer mu nedostaju masovnost, finasiranje i infrastruktura, a mi ćemo se potruditi da obezbijedimo sve te preduslove kako bi i Brčko iznjedrilo velike tenesire i promovisalo ovaj sport”, naglasio je gradonačelnik Nišić.

Direktor turnira “Brčko open 2024” Tomislav Đokić zatvarajući turnir zahvalio je generelanom pokrovitelju i svim sponzorima, rekavši da je kvalitet ovogodišnjeg turnira opravdao očekivanja i da su kroz kvalifikacije i glavni turnir prošli iskusni igrači te buduće teniske nade iz BiH.

Pobjedniku je pored novčane nagrade u visini od 1600 dolara, pripalo i 15 ATP bodova.

 

 

Izvor: raport.ba

Izdvojeno