bdf.brcko@gmail.com

Državno prvenstvo BiH u plesu i „Brčko Gala Night Open“ za godišnjicu Distrikta

U okviru obilježavanja 24. godišnjice Brčko distrikta BiH, Škola plesa Mambo organizovala je 8. po redu Međunarodni turnir u latinoameričkim i standardnim plesovima pod nazivom „Brčko Gala Night Open“ i Državno prvenstvo BiH u latinoameričkim plesovima. Učeštvovalo je oko 500 učesnika iz 25 sportsko-plesnih klubova iz šest država.

Titulom pobjednika Međunarodnog turnira za sportsko-plesne parove okitio se plesni par iz Gruzije Masimilijano Mondo i Andreana Kamodeka. Drugo mjesto osvojili su Vladimir Gubica i Dolores Pijetlović iz Srbije.

Novi-stari državni prvaci BiH u latinoameričkim plesovima su Lovro Peraković i Adrijana Glovacka iz plesnog kluba Mambo, dok su drugoplasirani Zejćir Kasumić i Džana Mehmedović iz plesnog kluba Bolero Sarajevo.

Publika je s oduševljenjem pratila izvođenje latinoameričkih i standardnih plesova, ističući manifestaciju kao izuzetno zabavnu i inspirativnu.

Manifestacija “Brčko Gala Night Open” i Državno prvenstvo BiH u latinoameričkim plesovima uspješno su obilježili 24. godišnjicu Brčko distrikta BiH. Ovaj turnir ne samo da promoviše latinoameričke plesove u BiH već i doprinosi promociji Distrikta Brčko kao mjesta kulturnih dešavanja i sportskih događaja.

federalna.ba

Izdvojeno