bdf.brcko@gmail.com

Marija Vujanović i Jasmin Klebić sportisti godine u Brčkom

Marija Vujanović iz brčanskog Kluba borilačkih vještina “Jedinstvo” i Jasmin Klebić iz Kajak kanu kluba “Zaveslaj” proglašeni su sportistima 2022.godine u Brčko distriktu na manifestaciji “Izbor sportiste godine”.

Vujanovićeva je novinarima sinoć rekla da nagradu nije očekivala, ali da će joj biti podstrek za dalji rad.

“Od nagrada koje sam osvojila prošle godine izdvojila bih treće mjesto na svjetskom prvenstvu, kao i prva mjesta na prvenstvima BiH koja su me dovela do reprezentacije”, istakla je Vujanovićeva.

Jasmin Klebić, koji je i reprezentativac BiH u kanuu, rekao je da mu je ovo drugi put da je proglašen za sportistu godine u svom gradu i da mu to mnogo znači u daljoj karijeri i radu, a trenutno se priprema za Evropske igre u Krakovu.

Na sinoćnjoj manifestaciji “Izbor najuspješnijig sportista i sportskih kolektiva Brčko distrikta za 2022. godinu” Klebić je proglašen i najuspješnijim za sportove na vodi.

Ženski odbojkaški klub “Jedinstvo” Brčko najuspješniji je sportski kolektiv u 2022. godini, dok je Međunarodni polumaraton u organizaciji Atletskog kluba /AK/ “Kros” bio sportski događaj godine, a AK “Kros” je najzaslužniji koletiv za razvoj atletike.

Najuspješniji mladi sportisti u muškoj i ženskoj konkurenciji su Kristina Trkulja iz Atletskog kluba “Kros” i Esmin Forić iz Kajak kanu kluba “Zaveslaj”.

Najuspješniji atletičar je Mlađen Samardžić iz AK “Maraton”, a Ivana Šarenac iz Tekvando kluba Brčko je najuspješnija sportistkinja borilačkih sportova.

Najuspješnija sportiskinja sportova u dvorani je Ajla Omerhodžić iz Ženskog odbojkaškog kluba “Jedinstvo”.

Priznanje za najuspješnijeg sportistu sa invaliditetom dobio je Mirko Zečević Tadić iz Sportskog društva invalida “Jedinstvo Boće”.

Košarkaški klub “Lavovi” najuspješniji je klub dvoranskih sportova, dok je Sportsko društvo borilačka akademija “Ičigeki” najuspješniji klub borilačkih sportova.

Za nauspješniji fudbalski klub proglašen je Fudbalski klub “Gornji Rahić” čiji član Amar Čaušević je proglašen za najboljeg fubalera, dok je za najuspješniji omladinski sportski pogon proglašen Muški odbojkaški klub “Jedinstvo”.

Sportski novinar godine je Adis Mujdanović, a sportski radnik Slobodan Tešić.

Posthumno je za sportskog radnika odlikovan Željko Kajić, trener FK “Lokomotiva”.

Priznanje za promociju Brčko distrikta na međunarodnim takmičenjima dobio je Antun Maglica.

Šef Odjeljenja Vlade distrikta za sport i kulturu Pero Gudeljević rekao je da se izbor najboljih u sportu u Brčkom bira svake godine u 21 kategoriji.

Izbor najuspješnijig sportista, 23. po redu, održan je sinoć u Domu kulture u okviru programa obilježavanja Dana distrikta. U muzičkom dijelu nastupio je vokalni solista iz Hrvatske Ivan Zak.

 

 

Izvor: bhrt.tv

Izdvojeno