bdf.brcko@gmail.com

Nove limuzine za nove članove Predsjedništva BiH

Kroz dva dana u Predsjedništvo BiH stižu tri novoizabrana člana, Željka Cvijanović, Denis Bećirević i Željko Komišić.

Generalni sekretar ove institucije Zoran Đerić se potrudio da novi mandat započnu u novim vozilima. Tako je prvo prije nekoliko dana promijenio plan javnih nabavki za ovu godinu, a zatim naručio tri automobila vrijedna 285.000 maraka.

Najskuplja limuzina biće plaćena, kako navodi Capital.ba, 150.000 maraka. Od dobavljača se traži da vozilo ima led svjetla sa matrix tehnologijom, sjedišta sa lumbalnom podrškom, zatamljena stakla, sistem za upozorenje o napuštanju vozne trake i asistencijom upravljanja te brojnu drugu opremu. Ostala dva automobila su značajno jeftinija i za njih će biti izdvojeno 70, odnosno 65.000 maraka.

Moraju da posjeduju pogon na sva četiri točka, kožni mjenjač, sistem elektronske kontrole pritiska u gumama, parking senzore.

Pored vozila, naručene su i nove stilske stolice čija je procijenjena vrijednost, kako piše Capital.ba, blizu 70.000 maraka.

“Stolica mora da bude izrađena od visoko kvalitetnog hrastovog drveta, a naslon da bude bogato stilski ukrašen i izrezbaren. Prednje noge su stilske, blago izvijene prema naprijed sa rezbarenim ukrasima na samom vrhu. Sjedište da je presvučeno platnom otpornim na habanje”, stoji u tenderskoj dokumentaciji.

Budućim članovima Predsjedništva BiH stiže i novi kancelarijski namještaj za koji će biti izdvojeno dodatnih 68.000 KM. Biće kupljeni novi ormari, vitrine, radni stolovi, fotelje.

Konstitutivna sjednica Predsjedništva biće održana u srijedu, kada će biti položena zakletva. Prva predsjedavajuća Predsjedništva BiH biće Željka Cvijanović.

 

 

 

(capital.ba)

Izdvojeno