bdf.brcko@gmail.com

Milić: “Pobijedila je volja naroda širom Srpske, pred kojom su se povlačili i mnogo moćniji”,

Narod u Republici Srpskoj je još 2. oktobra izabrao Milorada Dodika za predsjednika Republike, a ne Centralna izborna komisija (CIK) BiH u Sarajevu, rekao je Srni predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Brčkom Siniša Milić.

“Da su se neki drugi pitali, da je od njih zavisilo, rezultat bi bio drugačiji, sigurno. Ovako je pobijedila volja naroda širom Srpske, pred kojom su se povlačili i mnogo moćniji”, rekao je Milić, komentarišući odluku CIK-a BiH da potvrdi izbor Milorada Dodika za predsjednika Srpske.

On je dodao da sada treba staviti tačku na ovu tužnu epizodu u izbornom procesu i okrenuti se formiranju institucija vlasti, pred kojima su brojni izazovi.

“Uspostava punog jedinstva naroda u Srpskoj je prvi i najvažniji zadatak pred novim rukovodstvom Srpske”, rekao je Milić.

On je naglasio da će partijski lideri koji su pokrenuli farsu oko izbora i Republiku Srpsku doveli na prag ozbiljne političke krize kao prvo morati da polože račune članstvu.

“Insistiraćemo da istražni organi do kraja rasvijetle sve činjenice i okolnosti u vezi sa pojavom navodnih falsifikovanih glasačkih listića u Brčkom. To sigurno nije bilo u režiji SNSD-a već onih koji su željeli da umanje blistavu i ubjedljivu pobjedu naših kandidata na svim izbornim nivoima”, zaključio je Milić.

Na današnjoj sjednici CIK-a rečeno je da je Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske.

 

 

 

(srna)

Izdvojeno