bdf.brcko@gmail.com

Po Miliću motiv da zaokružuju Dodika na lažnom listićima imali su gubitnici (opozicija)???

SNSD-u, koji pobjeđuje sa desetinama hiljada glasova prednosti i koji je uvjeren u podršku naroda, sigurno ne treba 37 falsifikovanih listića pronađenih na dva biračka mjesta u Brčkom, a jedini koji su imali motiv za njima su gubitnici koji grozničavo traže opravdanja za svoje akcije, izjavio je Srni predsjednik SNSD-a Brčko Siniša Milić.

Milić je napomenuo da jedini falsifikat o kojem se može govoriti u izbornom procesu i neposredno nakon zatvaranja glasačkih mjesta jesu izjave lidera PDP-a Branislava Borenovića o navodnoj izbornoj pobjedi opozicionog kandidata za predsjednika Srpske Jelene Trivić u Brčkom, i to sat vremena po okončanju glasanja, kada se glasački materijal na nekim glasačkim mjestima još nalazio u kutijama.

On je istakao da su se u taj falsifikat, u izbornoj noći, uvjerili posmatrači svih stranaka u Brčkom, uključujući i lokalni PDP.

Кomentarišiću vijest da je CIК BiH podnio prijavu Tužilaštvu BiH zbog nađenih 37 falsifikovanih glasačkih listića na dva biračka mjesta u Brčkom, Milić je istakao da, ako su te informacije i tačne, onda je jedino mjesto gdje su se mogle desiti te nepravilnosti i takvi glasački listići ubace u vreće, jeste Sarajevo.

Milić je podsjetio da se glasački materijal iz Brčkog već danima nalazi na kontrolnom brojanju u Sarajevu, te da bi Tužilaštvo, naročito, moralo da obrati pažnju na takvu činjenicu i istragu usmjeri u tom pravcu.

Prema njegovim riječima, jedini koji su imali motiv za te falsifikate jesu gubitnici izbora, oni koji grozničavo traže opravdanje za svoje akcije, lica povezana sa njima, kao i oni kojima treba opravdanje za nezakonitu odluku o kontrolnom brojanju

“Podsjećam i da je policija već ranije utvrdila da su snimci o navodnoj paljevini popunjenih glasačkih listića koje je kao senzaciju objavila jedna TV, u stvari ranije bili montirani, sa istim ciljem – kompromitacije izbora. Moguće da je riječ o istim naručiocima”, rekao je Milić.

Centralna izborna komisija /CIК/ BiH saopštila je da je danas Tužilaštvu BiH podnijela novu prijavu nakon što je pronađeno još 37 falsifikovanih glasačkih listića na dva biračka mjesta u Brčko distriktu.

Osim podnošenja prijave Tužilaštvu BiH, Кomisija je preduzela potrebne mjere da se sačuvaju tragovi navodno učinjenog krivičnog djela, predmeti kojima je ili pomoću kojih je učinjeno to djelo i drugi dokazi.

CIК BiH saopštio je juče da je podnio prijavu Tužilaštvu BiH jer je na dva biračka mjesta u Bratuncu i jednom u Šekovićima prilikom pregledanja glasačkih listića pronađeno 36 falsifikovanih glasačkih listića.

(Srna Foto: Srna)

Izdvojeno