bdf.brcko@gmail.com

Počinje kontrolno brojanje glasačkih listića iz Brčkog

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu privodi se kraju kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske iz Čajniča i počinje s brojanjem glasova iz Brčkog.

“Priprema se brojanje glasova iz Brčkog, računam da će se to završiti do večeras. Nema nekih većih odstupanja, sve ide ustaljenom dinamikom”, rečeno je Srni u Glavnom centru.

Izvor iz Glavnog centra za brojanje glasova u Sarajevu kaže da su tokom dana prebrojani glasovi iz Mrkonjić Grada, Šipova, Kotor Varoša.

Centralna izborna komisija BiH /CIK/ utvrdila je u subotu, 22. oktobra, rezultate opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Iz CIK-a BiH su naveli da će rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi, te da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIK-a BiH od 10. oktobra.

CIK je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Protiv ove naredbe glasao je član CIK-a Vlado Rogić, uz obrazloženje da naredba nije zasnovana na Izbornom zakonu BiH i da je preuranjena, jer još nisu utvrđeni rezultati izbora.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno