bdf.brcko@gmail.com

Projekat vrijedan pohvale: Izgradnja Dnevnog centra namijenjenog djeci sa posebnim potrebama u Brčkom

Čelnici brčanske vlasti saglasni su da djeca sa posebnim potrebama u Distriktu čim prije dobiju takozvani Dnevni centar. U tom smislu ovdašnja Vlada izdala je nalog za izradu idejnog rješenja, odnosno projektovanje pomenutog objekta.

„Dnevni centar bi trebao na neki način i fizički biti u sastavu sadašnjeg Centra za mentalno zdravlje i to tako što bi smo na istu zgradu dogradili još jedan sprat. Na ovaj način bi praktično u jednom objektu imali i Dnevni centar, ali i neophodni stručni nadzor nad djecom, što nam se čini najboljim rješenjem“, rekao je gradonačelnik Esed Kadrić, dodavši da su za ovu namjenu trenutno rezervisana inicijalna sredstva od 100.000 maraka, te da će sa izdvajanjima biti nastavljeno, kako bi cijeli posao bio čim prije okončan.

Kad je riječ o cjelokupnoj finansijskoj konstrukciji za Dnevni centar, nju je trenutno nemoguće precizirati.

„U ovom momentu radi se projekat nadogradnje sprata, odnosno Dnevnog centra i čim on bude gotov biće poznat i iznos neophodnog budžetskog izdvajanja“, akcentirao je Kadrić.

Sasvim je jasno da će akumuliranje sredstava za navedenu namjenu biti nastavljeno i naredne godine.

„U svakom slučaju nastavićemo vrijedno raditi na cijelom projektu, jer ovo je jako važan centar, čijom izgradnjom potvrđujemo human, odnosno korektan odnos prema ovoj kategoriji naših sugrađana“, zaključio je gradonačelnik Esed Kadrić.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno