bdf.brcko@gmail.com

Protesti u Banja Luci: Borba je tek počela!

U Banja Luci na Trgu Krajine održani su protesti u organizaciji opozicionih stranaka. Tvrde da su pokradeni i oni i građani i traže poništavanje izbora za predsjednika Republike Srpske.

Protesti opozicije održani su bez incidenata. Poručeno je: “Jelena Trivić je predsjednik – dokazat ćemo!” Neregularnosti u izbornom protestu odnose se, kako su upozorili, prvenstveno na brojanje glasova za predsjednika RS-a, gdje je Dodik pobijedio kandidatkinju PDP-a Jelenu Trivić.

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Nebojša Vukanović je večeras na protestima opozicije u Banjoj Luci uvredljivo govorio o visokom predstavniku Christianu Schmidtu – nazvao ga je “smećem”.

Jelena Trivić poručila je da borba tek počinje.

“Trajat će ova borba. Mi smo je tek počeli. Ja nemam pravo da budem umorna, nemam pravo da odustanem i da im se povučem i neću im se povući. Nemam pravo zbog vas”, poručila je Trivić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je istakao da “hoće da se otvore famozne vreće i da se ustanovi istina”.

Od početka do kraja protesta uzvikivano je: “Mile, lopove”. Protestima je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, a incidenata nije bilo. Opozicionari su izrazili nezadovoljstvo na ulicama nakon što su jučer, 5. oktobra, predali Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) da se ponovo prebroje glasovi za predsjednika RS-a i kao cilj su istakli to da se ponovo održe izbori za entitetskog predsjednika.

 

 

Izvor: nap.ba

Izdvojeno