bdf.brcko@gmail.com

Nekontrolisan rast cijena i proizvoda sumnjivog kvaliteta u Brčko Distriktu

Predstavnici Udruženja potrošača distrikta Brčko danas su na konferenciji za novinare upozorili građane da obrate pažnju prilikom kupovine pilećeg mesa jer je, kako su rekli, na tržište BiH uvezeno neispravno pileće meso iz Italije za koje je analizom utvrđeno da se radi o zaraženom mesu.

Oni su ovom prilikom ukazali i na činjenicu sve većeg nekontrolisanog rasta cijena osnovnih životnih namirnica koje se prodaju i nakon isteka roka trajanja, te proizvode sumnjivog kvaliteta i bez deklaracije.

„Cijene su svakog dana sve veće i porošačka korpa sada iznosi oko 2.900 maraka zbog čega apelujemo na nadležne da pojačaju inspekcijske kontrole”, kaže Šukrija Dupčanin, predsjednik Udruženja potrošača distrikta Brčko.

Dupčanin je naglasio da je enormno velika i cijena ogreva koga inače nema na tržištu BiH, posebno uglja do koga se veoma teško dolazi.

Predstavnici Udruženja potrošača distrikta Brčko ovom prilikom su pozvali nadležne da donesu odluku o ukidanju PDV-a na prehrambene proizvode čime bi se, smatraju oni, bar donekle olakšalo građanima, posebno penzionerima i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno