bdf.brcko@gmail.com

Porfirije: Nismo sigurni da se granice u budućnosti neće mijenjati

Otvaranje radova na dijelu autoceste između Beograda i Banje Luke dužnosnici i predstavnici Srpske pravoslavne crkve iskoristili su za promoviranje teza o srpskom jedinstvu i koketiranje s promjenama granica. Postavljanje kamena temeljca na dionici koja povezuje Sremsku Raču u Srbiji i Bijeljinu u BiH organizirano je u vrijeme predizborne kampanje.

Na skupu su bili srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i poglavar Srpske pravoslavne Crkve Porfirije.

Dodik je Vučića pozdravio riječima “dobro došli na svoje i među svoje” i nastavio kako će Srbi jednoga dana biti jedinstveni. “Danas Srbi imaju dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju – i nastavit ćemo se boriti za naše jedinstvo”, rekao je Dodik.

Vučić je pozvao Srbe da čuvaju “mir i slobodu samo pod jednom zastavom”. “Kada je o slobodi riječ, Srbiju i Republiku Srpsku ništa ne može podijeliti”, istaknuo je Vučić.

Porfirije o granicama

Porfirije je istakao da su granice promjenljiva kategorija. “Svi znamo da su se kroz povijest granice država i mjesta obitavanja našeg naroda mijenjale, a nismo sigurni da se u povijesti u kojoj je sve relativno neće mijenjati i ubuduće”, rekao je Porfirije.

 

Izvor: nap.ba

Izdvojeno