bdf.brcko@gmail.com

Izetbegović mašta o „diskontinuitetu“ Srpske u Brčkom

Lider SDA Bakir Izetbegović ponovo je obmanuo svoje birače tvrdnjom o prekidu teritorijalnog kontinuiteta Republike Srpske u Brčkom.

Navodi ovo u današnjem saopštenju brčanski SNSD.

“Da nije data samo nekoliko dana nakon dogovora o koridoru auto puta Banjaluka – Bijeljina, kroz Brčko, koji govori upravo suprotno, tvrdnja Izetbegovića, izrečena na predizbornom skupu u Brčkom, predstavljala bi ozbiljno kršenje Konačne arbitražne odluke”, ističu iz SNSD-a.

Ovako, dodaju, tvrdnje se može pripisati izbornoj strategiji, jer je biračima SDA, očigledno, mnogo draže da „u noći obećanja“, slušaju bajke političkog lidera o prekidu kontinuiteta RS, već da im se objašnjava zašto je i Maoča, npr. u skladu sa Arbitražnom odlukom i principom kondominijuma, u stvari dio Republike Srpske.

“SNSD zato, još jednom, želi da podsjeti na paragraf 11 Konačne Arbitražne odluke u kome je doslovno navedeno da „formiranjem distrikta njegova cjelokupna teritorija (predratna opština Brčko) postaje svojina koja istovremeno pripada i jednom i drugom entitetu tzv.kondominijum“, odnosno, kako je rečeno u arbitražnoj odluci, „teritorija Republike Srpske obuhvata celu predratnu opštinu Brčko, što važi i za teritoriju Federacije BiH…“.

“S obzirom da će se teritorija Republike Srpske, prema ovom principu, povećati, kako je navedeno u paragrafima 52 i 53 Odluke, „legitimni teritorijalni kontinuitet Republike Srpske “, ne samo da je očuvan već je i proširen”, stoji u saopštenju.

“Kakva je izborna strategija SDA, stvar je rukovodstva te stranke, ali smatramo da je istina, naročito o važnim političkim temama, ono što javnost zaslužuje, čak i u vrijeme izborne kampanje”, zaključuje se u obraćanju javnosti koje potpisuje Opštinski odbor SNSD Brčko.

 

 

Izvor: nula 49

Izdvojeno