bdf.brcko@gmail.com

Još pet i po miliona za Gradski stadion u Brčkom

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na jučenjašnjoj 21. vanrednoj sjednici odobrila je Prijedlog odluke o izmjeni Budžeta Brčko distrikta BiH za 2022. godinu gdje je budžet uvećan za 37.327.763,39 KM od čega se na uvećanje prihoda odnosi 16.120.000,00 KM, a na uvećanje finansiranja 21.207.763,39 KM.

Govoreći o detaljima odluke, gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić istakao je najznačajnije kapitalne projekte koji su planirani izmjenom budžeta, a jedan od njih je i Gradski stadion.

On je istakao da je Vlada iz sredstava koje je obezbijedila za ovaj rebalans planirala i pet miliona maraka za nastavak izgradnje Gradskog stadiona.

„Naš cilj je da do kraja mandata ove vlade potpuno zatvorimo finansijsku konstrukciju izgradnje Gradskog stadiona“, istakao je Kadrić.

„Uz ovaj prijedlog od pet miliona maraka nama će nedostajati još samo 4 i po miliona da bismo u potpunosti obezbijedili sredstva za izgradnju stadiona čija dinamika radova ove faze, koju imamo preko 7 miliona maraka, ide zadovoljavajućim tempom i očekujemo da do šestog mjeseca naredne godine možemo stvoriti uslove da se nastavi sa narednom fazom“, istakao je Kadrić.

Podsjetimo, radovi na stadionu stadiona kapaciteta 16.000 sjedećih mjesta započeli su još 2004. godine.

Radovi su ponovo počeli ove godine, kada je najavljeno da će rekonstrukcija stadiona biti gotova do juna sledeće godine.

Za tu, četvrtu fazu nastavka izgradnje stadiona izdvojeno je 7.600.000,00 KM.

Ugovorom su tada predviđeni, između ostalog, radovi kao što su izvođenje sanacionih radova na konstrukciji objekta, završna hidroizolacija svih vanjskih površina – tribina, kao i zatvaranje cjelokupne zapadne tribine fasadnom konstrukcijom sa ugradnjom pripadajuće aluminijske bravarije.

 

Izvor: nula 49

 

 

Izdvojeno