bdf.brcko@gmail.com

Koncertom klasične muzike okončan drugi po redu Jazzwa art Festival u Brčkom

Koncertom klasične muzike, profesora gitare, Jakše Perovića te živom bibliotekom s autorkom knjige Slijedi pero, Aide Omerhafizović sinoć je u Brčkom okončan drugi po redu Jazzwa art Festival.

–    Ponosni smo na činjenicu da je mnoštvo mladih i ove godine uzelo učešće na našem festivalu, kao i na činjenicu da smo što se odraslih tiče imali malu ali odabranu publiku slobodoumnih građana Distrikta koji ne prihvataju status provincijalaca koji nam se konstantno nameće. Naročito bih se zahvalio svim ljudima koji su radili na samoj organizaciji festivala i to moram naglasiti potpuno besplatno, ističe organizator festivala, Željko Lazarević.
jazzva 2
U protekla tri dana, posjetiocima festivala koji je održan u zanatskom centru predstavljena je izložba karikatura pod nazivom „treba vam nacrtati“, upriličena radionica za djecu i mlade o uticaju kulture na razvoj mladi, održan rok koncert ali i koncert klasične muzike.

–    Brčko ima mnoštvo ljudi koji se bave ali i žive kulturu i oni su svojim učešćem na ovom frestivalu dali podršku mladima da se okrenu oslobađanju vlastite kreativnosti. Programom koji je obuhvatio i pravljenje skulpture od smeća a nazvane gospođa korupcija pokazali smo vlastitim primjerom da se sa pošastima ovog društva moramo boriti svi, vlastitim radom i rukama, govori nam akademska slikarka i umjetnički direktor festivala Almedina Cifrić dodavši da je samo predstavljanje skulpture pratilo svega desetak građana Distrikta što opet jasno govori o sveopštem strahu u kome žive građani Brčkog.
jazzva 3
U okviru ovogodišnjeg festivala na inicijativu privrednika koji posluju u zanatskom centru u Brčkom predstavljene su i ploče s nazivima prolaza, stepenica i staza koje nose nazive istaknutih i zaslužnih  umjetnika.

 

jazzva 4

Izvor: eBrčko

Izdvojeno