bdf.brcko@gmail.com

Srce za djecu oboljelu od raka – ‘Zlatni krug’ kao simbol trke za život

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine, nizom aktivnosti u mjesecu septembru, obilježava ‘Zlatni septembar’ – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece.

– Ovo neće biti običan ‘Zlatni septembar’. Ovo je mjesec kad trčimo trku života, kad će cjelokupna društvena zajednica iskazati solidarnost sa djecom oboljelom od raka. Vrijeme kad ćemo svi imati priliku pokazati podršku i poslati snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život – naglašavaju iz Udruženja.

Za septembar su planirali mnogo aktivnosti jer, kako naglašavaju, žele ovaj septembar obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva prije svega.

– Započet ćemo u zlatnom tonu 1. septembra sa, sad već tradicionalnim, osvjetljenjem važnih građevina i znamenitosti u Bosni i Hercegovini: Sarajevo – Vijećnica i Zgrada Parlamentarne skupštine BiH, Visoko – zlatna vrpca i osvjetljenje instalacije ‘I love Visoko’ kod Kulturnog centra Altintag, Mostar – Stari Most, Tuzla – Zgrada Kantonalne privredne komore, Bihać – rijeka Una i Tešanj – Tvrđava.

Petog septembra slavimo rođendan BH Telecoma, uz druženje naših mališana sa Sergejem Barbarezom u Pionirskoj dolini. 11. septembra čeka nas humanitarna šetnja/trka ‘Zlatni krug’ u Visokom u kojoj će imati priliku učestvovati svi građani BiH, ali i mnogi naši roditelji i djeca. Na ovaj način će svi imati priliku pružiti podršku i zajedno sa nama pozlatiti ovaj septembar – najavljuju iz Udruženja uz poruku da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje.

 

 

Izvor i foto: FENA

Izdvojeno