bdf.brcko@gmail.com

Milorad Dodik u Brčkom: Očekujem brzi dogovor predstavnika lokalnih vlasti oko dionice auto-puta kroz Distrikt

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tokom jučerašnjeg boravka u Brčkom sastao se sa predsjednikom i dopredsjednikom Skupštine Distrikta. Sastanak su vrlo uspješnim ocjenili svi akteri, uz naglašavanje da je i na ovaj način pružena apsolutna podrška daljem prosperitetu Distrikta.

„Veoma nam je značajno da je među projektima podrške koja nam stiže iz Republike Srpske, gospodin Dodik prihvatio da se građanima Distrikta i dalje isporučuje električna energija po istoj cijeni kao i stanovnicma Republike Srpske“, naglasio je predsjednik ovdašnje Skupštine Siniša Milić.

Dopredsjednik Ivo Filipović, takođe je bio veoma zadovoljan sastankom te dogovorima koji su na istom postignuti.

„Naročito je značajno da u oblasti korištenja energenata još jednom potvrđeno da ćemo električnu energiju dobijati po cijeni kao i stanovnici Republike Srpske. Podrška Distriktu se osjeća i u svim drugim oblastima počev od poljoprivrede do sporta i kulture“, istakao je Filipović.

Član predsjedništva BiH, Milorad Dodik je novinarima rekao kao je u Brčko stigao da pruži podršku daljem prosperitetu Distrikta.

„Uključili smo poljoprivrednike iz Distrikta, bez obzira na državljanstvo u projekat donacije Republike Mađarske  kad je riječ o kupovini poljoprivrednih mašina, što se odnosi na Republiku Srpsku. Takođe ćemo stanovnike Distrikta uključiti i u subvencije i pilot projekte nabavke solarnih panela za akumuliranje i korištenje solarne energije“, akcentirao je Dodik.

Ujedno, član Predsjedništva BiH je naglasio da od ovdašnjih predstavnika vlasti očekuje da veoma brzo postignu dogovor oko trase auto-puta Beograd – Banjaluka.

„S obzirom da već potpisujemo ugovor sa izvođačima radova za dionicu do Lončara, te da i iz pravca Bijeljine imamo usaglašene sve detalje, očekujem da za dionicu u Distriktu bude postignut kompromis kako bi ovaj veoma važan regionalni infrastrukrturni projekat mogao biti nastavljen“, zaključio je Milorad Dodik.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno