bdf.brcko@gmail.com

IZABRANA JE NOVA GENERACIJA LjEPOTICA IZ BRČKO DISTRIKTA, SEMBERIJE I PODRINjA

Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko Distrikta i Hotela Jelena Brčko, na dan 12.08.2022 godine, u organizaciji Direkcije “Miss BiH za Miss svijeta”, održana je manifestacija “Miss Brčko Distrikta 2022”. Lente iznenađenja za posjetioce, bile su Miss Semberije i Miss Podrinja.

Dvadeset i šestu godinu za redom BiH, putem zvanične Direkcije “MISS BiH” ravnopravni je učesnik jednog od najgledanijih projekata “MISS SVIJETA”, koji u svom predznaku nosi naziv “ljepota sa svrhom”. Od 1996. godine, pa do danas, postižemo visoke rezultate, radeći uprkos vremenu i svim nepovoljnim prilikama koje su zadesile svijet. Izbor promoviše mladost, ljepotu, inteligenciju, pozitivne vrijednosti našeg društva, te posebno promoviše teme koje su od opšteg interesa za cijelo društvo.

U toku 2022, uz pokroviteljstvo nadležnih institucija, pokrenuli smo projekat “kupujmo, putujmo domaće” s ciljem razvoja domaćeg turizma i domaće proizvodnje. Projekat „kupujmo, putujmo domaće“ predstavlja akciju koja promiče naše domaće kvalitetne proizvode. Cilj promotivne akcije jeste osvijestiti važnost lokalnog putovanja, proizvodnje, ali i kupnje domaćih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju konkurentnosti našeg domaćeg gospodarstva i očuvanju našeg identiteta.

Sve djevojke dobijaju pored ogromnog publiciteta i korisne stručne treninge iz oblasti onlajn komunikacija, javnog nastupa, stajlinga, fotografije, kao i iz domena ličnog razvoja.

Prvoplasirane djevojke su:

Miss Brčko Distrikta 2022 je Matea Franjić
Prva pratilja – Arijana Šabanović
Druga pratilja – Vanesa Mahmuzić
Miss ABC Models – Viktorija Nikolić
Miss Foto Model – Marija Lukić
Miss Semberije 2022 je Marija Bošnjaković
Miss Podrinja 2022 je Željka Maksimović
Miss EMI Magazin – Nevena Pejčić
Miss Fotogeničnosti – Tatjana Ilić

Mateu Franjić, pobjednicu Miss BD 2022, očekuje bogata nagrada i fantastična prilika – pravo učešća na finalnom izboru za Miss BIH za Miss Svijeta 2022/2023. Ova nagrada podrazumijeva i dvonedeljne pripreme za navedeni finalni izbor kao I poklon profesionalni modni book agencije Abc Models Mgmt international.  Sve ostale djevojke koje su ponijele lente, stiču pravo učešća na kasting Miss Federacije BiH 2022 kao i Miss Republike Srpske 2022, ovisno o tome iz kojeg grada dolaze.

Izdvojeno