bdf.brcko@gmail.com

Policija Brčko Distrikta zbog neplaćenih kazni oduzela BMW

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom redovne kontrole dana 09.08.2022. godine oko 15.30 sati izvršili kontrolu vozača motornog vozila marke “BMW” kojim je upravljao Z.M. rođen 1996. godine iz Brčkog.

Provjerom u službenom registru novčanih kazni za navedeno lice je utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 5.867 konvertibilnih maraka, te da je višestruki povratnik u izvršenju prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Zbog osnova sumnje da će pomenuto lice nastaviti sa vršenjem istih u skladu sa članom 20. stav (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno mu je oduzeto motorno vozilo i pohranjeno u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi ukazati svim učesnicima u saobraćaju na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava, navodi Stručni referent za odnose s javnošću i portparol Policije Brčko distrikta BiH, Dževida Hukičević.

Izdvojeno