bdf.brcko@gmail.com

Nešić u Brčkom “Ko voli svoj narod, taj ga ne dijeli”

Bogatstvo je u različitosti ideja, a ne u jednoumlju. Napretka ima gdje postoji sabornost, a ne podjele. Stabilnost donosi dogovor, a ne svađa, istakao je predsjednik DNS Nenad Nešić u Brčkom.

Posle četvrt vijeka stranputica, pred Republikom Srpskom je Treći put, put nade, prosperiteta, izvjesnosti, jer onaj koji voli svoj narod, taj ga ne dijeli. Politika ne smije biti crno-bijela, kao što ni život nije crno-bijel, poručio je Nešić.

– Život je mnogo lijep, ali korumpirana vlast i ostatak nesposobne opozicije nam ne daju da živimo, već nas tjeraju da mrzimo jedni druge. Zato, kaznite one koji siju mržnju, podjele, svađe. Kaznite i jedne i druge, jer su zajedno vlasnici neuspjeha Republike Srpske – rekao je predsjednik DNS i dodao da baš zato svi napadaju Treći put.

– Zato i napadaju na Treći put DNS. Zato što je to priča u bojama srpske trobojke. Iskrena, jer to vodi naš narod kroz sve sreće i nevolje. Zato što je ovo narod pun nade i vjere u svoju djecu. I zato što je  požrtvovan i uvijek spreman sve dati za Republiku Srpsku – naglasio je Nešić.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Što više razgovaram sa ljudima, sve više vidim da narod u Republici Srpskoj Treći put smatra jedinim pravim putem, a da su ovo što ponovo nude i vlast i ostatak opozicije stranputice – kaže Radislav Jovičić, potpredsjednik DNS.

On kaže da je jasno da je ovom narodu dosta kako korumpirane i bahate vlasti SNSD, tako i nesposobne opozicije koja to nije u stanju da promijeni 16 godina. A nije u stanju jer joj je važnije šta će ko biti, a ne šta će ko postići.

– Zbog toga sve veći broj građana podržava Treći put koji predstavlja nešto novo, nešto što donosi promjene na bolje, a ne nove ljude koji će zastupati istu politiku. Glas za Treći put DNS je podrška obnovi društva, kroz potpunu promjenu sistema, a ne kroz promjenu vlasti radi vlasti – zaključio je Jovičić.

– Srpskoj su nužne promjene, a jedina istinska promjena su Nenad Nešić i Radislav Jovičić. Svi ostali su nude ili recikliranu politiku ili već viđenu, samo upakovanu u drugi celofan – naglasila je Zagorka Burkanović, predsjednica odbora DNS u Brčkom.

– Na svakom koraku se i vidi i osjeća da je narod prepoznao ideju Trećeg puta i zato vjerujem da će Demokratski narodni savez biti nosilac vlasti nakon izbora, vlasti koja će Srpsku učiniti srećnom zemljom, zadovoljnih ljudi – zaključila je Zagorka Burkanović.

Izdvojeno