bdf.brcko@gmail.com

U Brčko Distriktu došlo do poskuljenja stanova za 500 maraka po metru kvadratnom

U odnosu na prošlu godinu na prostoru Brčko distrikta došlo je do poskuljenja stanova za 500 maraka po metru kvadratnom. Iako je kvadrat znatno poskupio, stanovi se ipak traže što se najviše odrazilo na početak ove godine.

Na globalnom nivou cijene rastu u svim granama privrede. To se odrazilo i na porast cijena prilikom kupovine nekretnina.

„Na prostoru distiktra, takođe je došlo do osjetnog rasta cijena nekretnina. Cijene stanova u novogradnji u Brčkom trenutno se kreću od 1.800 do 2.200 maraka po metru kvadratnom, dok su cijene nešto povoljnije kod stare gradnje“, ističe Gorana Tanasić, vlasnik jedne od brčanskih Agencija za prodaju nekretnina.

Tanasić kaže da je na početku ove godine zabilježena veća potražnja stanova u Brčkom u odnosu na prošlu godinu za isti period.

„U Brčkom su najviše traženi stanovi u novogradnji. Isto tako, traže se i kuće i placevi nakon perioda korone“, dodaje Tanasić.

Iz ove Agencije za prodaju nekretnina kažu da što se tiče cijena prodaje stanova po metru kvadratnom, zabilježen je najveći porast cijena do sada, koji se vjerovatno neće zaustaviti.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno