bdf.brcko@gmail.com

Policijski vikend u Brčkom: Droga, teška krađa i drsko ponašanje

Donosimo vam zvještaj Policije Brčko distrikta sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 08.07.2022. od 06,00 sati do 12.07.2022. godine do 06,00 sati.

KRIMINALITET:

– U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su dva krivična djela i to “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) i “Teška krađa” iz člana 281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

U navedenom vremenskom periodu zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira.

Tako su u dane 08. i 09. 07. 2022. godine licu R.T. rođenom 1954. godine u mjestu Brka gdje je i nastanjen zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i licu E.R. rođenom 1996. godine u Tuzli, nastanjen u Brčkom, zbog počinjenog prekršaja iz člana 23. „Remećenje mira” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, uručeni prkeršajni nalozi.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda nije bilo zabilježenih saobraćajnih nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 20 vozača i vozila. Od toga 11 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, dva lica jer su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je upravljalo motornim vozilom kojem je pridodata neregistrovana prikolica, dva lica koja su upravljala neregistrovanim vozilima, jedno lice koje je upravljalo vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i tri lica koja su upravljala vozilima bez posjedovanja potvrde o poznavanju propisa.

 

 

Izvor: nula 49

Izdvojeno