bdf.brcko@gmail.com

Jonathan Mennuti preuzeo dužnost supervizora Brčko Distrikta BiH

Visoki predstavnik Christian Schmidt je danas pozdravio imenovanje Jonathana Mennutija na funkciju prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko Distrikt.

“Zadovoljstvo mi je poželjeti dobrodošlicu Jonathanu Mennutiju koji preuzima dužnost mog prvog zamjenika u Uredu visokog predstavnika i dužnost supervizora za Brčko Distrikt. Siguran sam da će njegovo ogromno iskustvo i poznavanje situacije u regionu značajno doprinijeti provođenju misije OHR-a. Istovremeno, pozdravljam nepokolebljivu opredijeljenost i podršku Sjedinjenih Američkih Država jedinstvenoj i suverenoj BiH”, rekao je Schmidt.

Mennuti je na obe pozicije naslijedio Michaela Scanlana, a Brčko je posjetio polovinom juna, gdje je već razgovarao sa zvaničnicima Distrikta.

“Od ključne je važnosti da se ove godine vlasti Brčkog bez odlaganja angažiraju kako bi se osiguralo da se u javnoj upravi, institucijama i preduzećima Distrikta Brčko provedu racionalizacija broja zaposlenih i digitalizacija te da oni budu fokusirani na pružanje usluga”, navedeno je tada u saopštenju nakon Mennutijeve posjete Brčkom.

Biografiju prvog zamjenika visokog predstavnika Mennutija možete naći na web stranici OHR-a.

Izdvojeno