bdf.brcko@gmail.com

Brčanska promocija romana “Tajna sremačke mladosti” Gorana Pančića

Promocija romana “Tajna sremačke mladosti” autora Gorana Pančića održana je sinoć u prostorijama brčanske Gradske biblioteke. Promociju knjige organizovao je Književni klub Brčko distrikta.

Obraćajući se prisutnima, autor romana, navodi da mu je ovo prvenac koji opisuje dane provedene u rodnom mjestu kako kaže i sam naslov.

„To je moje odrastanje, moja mladost i obuhvatio sam cjelokupno školovanje. Između ostalog, mi smo bili druga generacija koja je išla u vojsku i opisao sam i te dane provedene u vojsci, šest mjeseci u Doboju i pet u Brčkom. U ovom romanu opisao sam i svoje prve ljubavi”, istakao je autor Goran Pančić.

Pančić, kaže da su mu godinama pred očima prolazile slike iz djetinjstva i mladosti i da je na nagovor svoje drugarice odlučio da napiše roman.

„Imam osjećaj da sam se rasteretio, a ono što mi nije trebalo sklonio sam u stranu. Sada razmišljam o novoj knjizi koja će vjerovatno biti nastavak ovog romana“, objašnjava autor.

Prema njegovim riječima, čitajući ovu knjigu, mlađe generacije imaće priliku da spoznaju kako je to bilo nekada. Sve je bilo romantičnije, ljepše i ljudi su se više družili.

Autor Pančić poručuje, da će svako za sebe u ovom romanu pronaći dio koji će mu sigurno izmamiti osmjeh na licu, uljepšati dan i probuditi emocije.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno