bdf.brcko@gmail.com

Brčanska Policija privremeno oduzela još dva motorna vozila

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su nastavljajući planske aktivnosti u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja dana 15.06.2022. godine u mjestima Gornji Rahić i Gredice iz saobraćaja isključili vozače motornih vozila marke „Ford Focus” lice inicijala H.Š. rođen 1986. godine u Brčkom, nastanjen u naselju Prutače, a nema položen ni vozački ispit, kao i lice P.Ž. rođen 1989. godine nastanjen u mjestu Gredice, koji je upravljao motornim vozilom marke „Ford tip Mondeo” čija je registracija istekla.

Za pomenuta lica je tokom kontrole utvrđeno i da su višestruki povratnici u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti na putevima u BiH, a zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, privremeno su im oduzeta pomenuta putnička motorna vozila i pohranjena u depozit Policije Brčko distrikta BiH. Provjerom u službenoj evidenciji utvrđeno je da lice H.Š. po osnovu neplaćenih kazni ima dug od 38.799 konvertibilnih maraka, dok lice P.Ž. duguje po istom osnovu 2.608 konvertibilnih maraka.

Protiv navedenih lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi poslati snažnu poruku svim učesnicima u saobraćaju da pridržavanje saobraćajnih propisa nema alternativu, a višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja upozoriti da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju njihovog beskompromisnog kažnjavanja, odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava na saobraćajnicama u Brčko distriktu BiH.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno