bdf.brcko@gmail.com

BRČAK MIRAN DANAS ZAVRŠAVA SVOJ 600 KM DUG HUMANITARNI ULTRAMARATON BEČ-BRČKO

Ultramaratonac Miroslav Dudić-Lovrić zvani Miran danas završava svoj 600 kilometara dug humanitarni ultramaraton. Miran je danas u prijepodnevnim satima u Bosnu i Hercegovinu ušao na graničnom prijelazu Šamac te se njegov dolazak očekuje između 16 i 17 sati u Bosanskoj Bijeloj gdje će u dvorištu tamošnje osnovne škole biti upriličen svečani doček.

Prisjetimo se, Miran je 8.6.2022. godine svoj humanitarni ultramaraton započeo u Beču ispred bolnice “Göttlicher Heiland” u kojoj radi kao kirurški asistent već dugi niz godina i koja je kao institucija  uključena u ovu humanitarnu akciju. Miranov ultramaraton išao je od Austrije preko Mađarske i Hrvatske do Bosne i Hercegovine i konačno Brčko distrikta BiH u koji Miran ulazi u poslijepodnevnim satima i gdje mu je pripremljen doček dobrodošlice nakon pretrčanih više od 600 kilometara.

Sva sredstva koja je zahvaljujući inozemnim i domaćim pokroviteljima Miran ptikupio on će tijekom svečanog dočeka uručiti i staviti na raspolaganje upravi osnovne škole u Bijeloj kako bi se ista u budućem periodu usmjerila na obroke za djecu u potrebi te sufinanciranje njihovih ekskurzija i ostalih potreba.

Organizatori Miranova dočeka pozivaju sve dobronamjerne pojedince i grupe da se danas  između 16 i 17 sati priključe dočeku dobrodošlice i daju moralnu potporu ovom humanitarcu koji nakon puta dugog gotovo devet dana konačno dolazi u svoj rodni kraj.

Izdvojeno