bdf.brcko@gmail.com

Nekadašnji učenici Ekonomske škole u Brčkom obilježili 60 godina mature

Maj i početak juna su mjeseci maturskih zabava. Proteklog vikenda u Brčkom je održan još jedan susret generacije i ništa ne bi bilo neobično da se ne radi o generaciji koja je obilježila 60 godina mature.

Na šezdesetoj godišnjici mature okupili su se nekadašnji učenici Ekonomske škole – generacije 1961/62 godine, kako bi se ponovno družili, oživljavali uspomene na prekrasno doba u svom životu koje se ne zaboravlja. Fadil Jašarević jedan od nekadašnjih maturanata Ekonomske škole kaže da ni sanjao nije da će doživjeti ove godine.

„Od jedan do 60 je dugo vrijeme i svima bih poželio da dožive naše godine, pa i malo više“, kaže Jašarević.

Na proslavi 60 godina mature okupilo se 11 nekadašnjih maturanata Ekonomske škole koju je tada ukupno pohađalo 90 učenika četvrtih razreda.

Susret generacije nekadašnjih maturanata u Brčkom, bila je i prilika da jedni drugima ispričaju što su im novo donijele godine, koje su radosti i uspjesi, a i novi dobri ljudi ušli u njihove sudbine. To je bio dan rezervisan samo za lijepe priče, a one se razumljivo, uvijek vežu za dobre ljude. Među maturantima, onima koji su proslavili 60 godina mature našao se i naš kolega Stjepan Bogutovac koji je te davne 1961/62 godine završavao Ekonomsku školu u Brčkom. I na kraju, sa ovog skupa nekadašnjih maturanata, sada osamdesetogodišnjaka, je poručeno mladima da vjeruju starijima i njihovom iskustvu, ali da grade svoj put i nastoje ostaviti traga u životu grada i sredine u kojoj žive.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno