bdf.brcko@gmail.com

Muzička škola u Brčkom na međunarodnom takmičenju osvojila 42 nagrade, od toga učenici 28 prvih nagrada

Muzička škola u Brčkom aktivno radi 72 godine i upravo pred rođendan škole i godišnji koncert učenika koji će se održati 08.06.2022. godine sa početkom u 19h u Domu kulture Brčko, iz škole stižu sjajne vijesti za ljubitelje umjetnosti i građane Brčko distrikta BiH.

Naime, u ovoj školskoj godini učenici i njihovi profesori sa odsjeka za klavir, harmoniku, gitaru, violinu, solfeggio sjajno su se predstavili na međunarodnim takmičenjima učenika muzičkih škola na raznim takmičenjima u regionu, državi, Evropi i udaljenijim zemljama, gdje su na najbolji mogući način prezentovali svoj rad, umjetnost, kulturu našeg grada.

Iako je pandemija COVID 19, uzela svoj danak na svakom polju pa tako i u umjetnosti učenici i profesori su marljivo radili i pripremali svoje programe duži vremenski period, gdje su učenici pored redovne škole i obaveza u istoj, odvajali jako puno vremena kako bi bili ne samo odlični učenici i u muzičkoj školi, nego veliki broj njih i dodatno radio kako bi postigli ove uspjehe ocijenjene od strane eminentnih umjetnika, profesora sa renomiranih muzičkih akademija u regionu i svijetu.

Tako su ove godine učenici u pomenutim klasama nastupili ili će nastupiti na 50 međunarodnih takmičenja a već su osvojili 42 nagrade, od toga učenici su osvojili 28 prvih nagrada, 12 drugih i 2 treće nagrade uz napomenu da se do kraja godine još 6 učenika takmiči na međunarodnom takmičenju u Abu Dhabiu, UAE i Sarajevu 2 učenika gdje ne sumnjamo u dobru prezentaciju i nadamo se novim nagradama, istakao je direktor Muzičke škole u Brčkom, magistar muzičkih umjetnosti Jasmin Hasić.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno