bdf.brcko@gmail.com

Policija razbila kriminalnu grupu u Brčkom i Loparama

Operativna akcija kodnog naziva Triling provedena je na području Brčkog i Lopara, a tom prilikom policija je uhapsila tri osobe i zaplijenila veću količinu oružja.

Poduzimanjem planskih mjera i radnji na suzbijanju imovinskog kriminaliteta na području Brčko distrikta, tamošnja policija je pod nadzorom nadležnog tužilaštva provela operativnu akciju Triling.

(Foto: Policija Brčko distrikta)
(Foto: Policija Brčko distrikta)

Tom prilikom su, po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta izvršeni pretresi i lišenje slobode nekoliko osoba, uz pronalazak i oduzimanje predmeta koji potječu iz više krivičnih djela teška krađa, koja su počinjena na području distrikta.

“Na ukupno četiri lokacije na području Brčko distrikta i opštine Lopare izvršeni su pretresi tri osobe, jednog vozila i četiri stambena objekta, gdje je pronađeno i privremeno oduzet pištolj marke CZ-99 sa 67 komada metaka kalibra 9 mm i praznom čaurom u cijevi pištolja, malokalibarska puška sa optikom i 97 komada metaka, gasni pištolj, dvogled, okvir od automatske puške sa 24 komada metaka kalibra 7,62 mm, pet ručnih satova raznih marki, laptop, više komada akubušilica marke Makita, zračni kompresor, više komada brusilica raznih marki, više rasvjetnih tijela sa LED rasvjetom, više raznih alata za pneumatske bušilice i akumulator”, naveli su iz brčanske policije.

(Foto: Policija Brčko distrikta)
(Foto: Policija Brčko distrikta)

Kako su precizirali iz policije, u okviru akcije slobode su lišeni N.A. rođen 1992. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen, H.M. rođen 1995. godine u Tuzli, nastanjen u Brčkom i M.K. rođen 2000. godine u Tuzli, nastanjen u mjestu Koraj, opština Lopare, zbog postojanja osnova sumnje da se kao izvršioci, saizvršioci ili pomagači dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

(Foto: Policija Brčko distrikta)
(Foto: Policija Brčko distrikta)

Tokom dosadašnjiih istražnih radnji u predmetu kodnog naziva Triling rasvijetljeno je 11 krivičnih djela teška krađa, dok su dalje aktivnosti u toku. Osobe lišene slobode će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati u nadležnost i dalje postupanje Tužilaštvu Brčko distrikta.

 

Izvor: klix.ba

Izdvojeno