bdf.brcko@gmail.com

Građani Distrikta, pred vama je budućnost BEZ KORUPCIJE, kaže Supervizor

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Michael Scanlan prisustvovao je u četvrtak inauguralnoj sjednici Vijeća nacionalnih manjina Brčko Distrikta. Scanlan je pohvalio formiranje ovoga tijela, budući da će ono igrati ključnu ulogu u unapređenju političkog, ekonomskog i društvenog statusa nacionalnih manjina u Distriktu, te će time osigurati da Brčko bude istinski inkluzivna zajednica za sve njegove stanovnike na osnovu evropske prakse dobre uprave.

U petak, zajedno sa zamjenicom šefa misije Ambasade SAD-a, Deborah Mennuti, supervizor Scanlan se sastao sa rukovodstvom Vlade i Skupštine Distrikta te razgovarao o koracima kako što brže uvesti u praksu politiku nulte tolerancije prema korupciji.

Ovo podrazumijeva intenzivniji policijski rad i procesuiranje djela korupcije sa jasnom porukom da se zakon jednako odnosi na sve. To također podrazumijeva i poduzimanje zakonodavnih mjera i provođenje strukturalnih promjena kako bi se osiguralo da javna administracija u Distriktu i javna preduzeća pružaju brze, transparentne i kvalitetne usluge građanima, te da se njihov rad ne podriva imenovanjima zasnovanim na vezama i nepotizmu.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno