bdf.brcko@gmail.com

Predstavnici Osnovnog suda Brčko distrikta BiH predstavili Izvještaj o radu

U prostorijama Osnovnog suda Brčko distrikta danas je predstavljeno izvješće o radu Osnovnog suda za proteklu godinu te izvješće za prvi kvartal 2022. godine.

Prema riječima predsjednika suda Jadranka Grčevića u tijeku 2021. godine u tri odjela suda, za rješavanje su imali oko 70.000 predmeta, 18.000 naslijeđenih iz ranijeg razdoblja te oko 50.000 pristiglih tijekom godine.

„Riješeno ih je preko 55.000, odnosno postotno posmatrano, oko 80 posto. Ono što je za nas najvažnije je to da mi pratimo prilive predmeta i da uvijek imamo više riješenih predmeta u odnosu na priliv u toj tekućoj godini“, kazao je Grčević.

Plan rješavanja predmeta u prethodnoj godini, realiziran je 67 posto, čime, ističe Grčević, nisu zadovoljni. No, popravljanjem ukupne epidemiološke situacije, u ovoj godini je postotak riješenih predmeta, kako zaostalih, tako i onih koji pristižu, ipak povećan.

„Nastojat ćemo u narednoj godini popraviti tu neku nepovoljnu statistiku kada su u pitanju planovi rješavanja starih predmeta. U prvom tromjesječju imamo realizaciju od 25 posto, što znači da bi bilo dobro da se za svako tromjesječje krećemo negdje oko 25 posto kako bi do kraja godine imali dobru realizaciju“, kazao je Grčević.

Uz izvješće o radu Osnovnog suda za proteklu godinu, i prvi kvartal tekuće godine, predsjednici sudskih odjela su predstavili i “Izvješće o implementaciji Strategije za unaprijeđenje rodne ravnopravnosti” te najavili „Tjedan sudske nagodbe“ koji će se održati od 23. svibnja do 03. lipnja tekuće godine.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno