bdf.brcko@gmail.com

Uskoro novi kolosijek do brčanske Luke

Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora o izgradnji potpuno novog pružnog kolosijeka i pristupnih puteva koji bi vodili od glavne gradske željezničke stanice do jedine bosanskohercegovačke riječne luke.

Direktor Javnog preduzeća „Luka Brčko“ Perica Josić, istakao je da se u narednom mjesecu očekuje potpisivanje ugovora sa izvođačem radova na projektu drugog dijela rekonstrukcje pruge i pristupnih puteva.

Vrijednost radova na izgradnji novog kolosijeka, koji bi trebali biti završeni u roku od 18 mjeseci, iznose 11,6 miliona KM.

Direktor Luke Brčko je izrazio nadu da će se ove godine početi i sa rekonstrukcijom mosta preko rijeke Save što će umnogome doprinijeti boljem i bržem prevozu roba, te povećati prihod ovog javnog preduzeća.

Prema riječima direktora Luke ponovnim uspostavljanjem teretnog saobraćaja preko mosta na rijeci Savi prihodi bi se  uvećali za 600.000 KM godišnje.

Perica Josić kaže da pored Luke Brčko koja je zainteresovana za uspostavljanja teretnog saobraćaja preko savskog mosta, mnogi brčanski privrednici takođe podržavaju rekonstrukciju mosta jer kako sami kažu, troškovi prevoza roba bi se uveliko smanjili.

 

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno