bdf.brcko@gmail.com

SIPA: Operativna akcija “IRA”, pretresi i u Brčkom

Pretresi se vrše po nalozima Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine uz pružanje pomoći policijskih službenika Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) su danas u sklopu operativne akcije “IRA”, na području Bijeljine, Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Zvornika, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Banja Luke i Pala započeli pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na 28 lokacija, javlja Anadolu Agency (AA).

Pretresi se vrše zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “organizovani kriminal”, “neovlašten promet opojnim drogama”, “neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene” i “pranje novca” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Vrše se i zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”, “primanje mita u obavljanju privredne djelatnosti”, “davanje mita u obavljanju privredne djelatnosti”, “odavanje službene tajne” i “tjelesna povreda” propisana Krivičnim zakonom Republike Srpske.

Pretresi se vrše po nalozima Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine uz pružanje pomoći policijskih službenika Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

 

Izvor: aa.com

Izdvojeno