bdf.brcko@gmail.com

Jutros izvršena pljačka na Internom odjeljenju Bolnicu u Brčkom

Jutros oko 5 sati na Interno odjeljenje Opšte brčanske bolnice ušao je lopov sa skalpelom u ruci koji je izvršio pljačku najmanje jednog pacijenta, nezvanično je potvrđeno Otisku iz ove zdravstvene ustanove.

Iz Javne zdravstvene ustanove (JZU) Brčko distrikta Bosne i Hercegovine dobili smo šturi odgovor: „U ranim jutarnjim satima jedno lice je zatečeno u neovlaštenom boravku na Odjeljenju za interne bolesti od strane zaposlenika odjeljenja. O istom događaju obavještena je Policija Brčko distrikta BiH“.

Nažalost iz JZU Brčko nam nije odgovoreno na pitanje da li Opšta bolnica u Brčkom ima fizičko obezbjeđenje i koliko radnika je u smjeni.

Nakon našeg upita iz policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Otisku je potvrđeno da se dogodila pljačka u bolnici.

-Vezano za Vaš upit želim Vam saopštiti da je Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine dana 13.04.2022. godine u 04.52 sati zaprimila prijavu da se u bolnici nalazio lopov i da je pobjegao. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio- saopštila nam je Dževida Hukičević, portparol Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

 

 

Izvor: nula49

Izdvojeno