bdf.brcko@gmail.com

Da li pripadnici Civilne zaštite u Brčkom znaju plivati?

Tvrdnja savjetnika Gradonačelnika u Brčkom Miloša Stankića koju je iznio na svom facebook profilu prije dvadesetak dana da pripadnici Civilne zaštite ne znaju plivati, prema svemu sudeći su tačne.

Nakon ovoga posta na facebook-u niko od nadležnih nije reagirao kako bi ovo potvrdio ili demantirao, pa je redakcija Otiska, 15.3. proslijedila upit portparolu Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, odakle nam je odgovoreno da je upit blagovoremo, između ostalog proslijeđen Odjelu za javnu bezbjednost.

Nevjerovatna je činjenica da šef Odjela za javnu bezbjednost u Brčkom nije reagirao na ovaj post Stankića, obzirom da su pripadnici Civilne zaštite u više navrata rizikujući svoje živote spašavali unesrećene, osim na vodi, tako i iz bunara, pronalazili izgubljene osobe po šumama…

Međutim, ako je tačno da pripadnici spasilačkih službi u Civilnoj zaštiti Brčko distrikta Bosne i Hercegovine ne znaju plivati onda svrha njihovog postojanja nema smisla, ali ako ovo nije tačna informacija onda je nanesena ogromna šteta ovoj službi i u najmanju ruku trebalo bi uputiti izvinjenje požrtvovanim pripadnicima Civilne zaštite.

Otisak nezvanično saznaje da spasilačka služba na vodi broji 5 članova i da svi znaju plivati i postupati u akcijama spašavanja unesrećenih.

 

 

 

F.M/Otisak.ba

Izdvojeno