bdf.brcko@gmail.com

„Ako se usudite, dolazim s narodom pred Parlament BiH, morat ćete da me hapsite…“

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, oglasio se nakon nove runde pregovora oko Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini.

-Ova farsa oko izbornog zakona koja traje mjesecima je sve, samo nije slučajna, te predstavlja planski i dobro osmišljeni projekat.

Projekat ide u fazama, svaku od tih faza prati novi stepen prijetnji i nova grupa onih koji nemaju problem da Bosna i Hercegovina postane plemenska zajednica srpskog, bošnjačkog i hrvatskog plemena.

Faktor prijetnji i faktor umaranja javnosti su glavne karakteristike pristupa koji se koristi.

Ima onih koji ne vide šumu od drveta i pitaju što spašavamo Željka Komšića i njegov mandat?

Za radi shvatanja situacije, moram pojasniti da je ovo sve što se dešava spašavanje građanske, multietničke i multikonfesionalne BiH.

Da budem konkretan, ukoliko prođe ovaj pokušaj multietničke i građanske stranke mogu se slobodno zatvoriti i nemaju razloga da izlaze na izbore.

Ukoliko ovo prođe kraj je građanske BiH, i postojaće samo srpske, bošnjačke i hrvatske stranke i glasovi, što će voditi ka konačnom raspadu države.

Da budem do kraja precizan, ako ovo prođe moraćemo formirati srpski SDP, bošnjački SDP i hrvatski SDP, za SDP BiH neće biti ni smisla ni mjesta.

Da zaključim, ukoliko se Neumski pregovarači dogovore i sav cirkus krene u parlamentarnu proceduru, sa svojim najboljim ljudima krećem ispred Parlamenta BiH, pozvaću narod na nasilne proteste makar bio i ostao sam i makar završio u zatvoru, bez obzira da li ću imati podršku SDP-a BiH ili neću“, poručio je Mijatović.

 

 

Izvor: SB

Izdvojeno