bdf.brcko@gmail.com

Četnici se okupili u Brčkom: ‘Dat ćemo krv za RS kakvu vidi naš Dodik’

“Daćemo krv za RS kakvu vidi naš Milorad Dodik, jer jedini on ima viziju kako sačuvati i odbraniti RS i od stranih i od domaćih neprijatelja, tj. lažnih opozicionara koji su spremni na sve, samo da se dočepaju vlasti i prodaju i grobove naših predaka.

Njima će suditi Bog, ali prije njega sudit će im narod na izborima“, napisali su povodom neustavnog dana RSe članovi Udruženja Sveti Georgije iz Lončara, sela koje pripada Brčko distriktu. Od borbe za RS, tvrde, neće odustati, piše portal Istraga.

U maju prošle godine članovi ove organizacije na Facebooku su se otvoreno zahvaljivali Ruskoj Federaciji za podršku.

“Priča se, priča, da Rusi dolaze“, glasila je pjesma koju su 21. maja 2021. godine objavili na svojoj službenoj Facebook stranici.

Posebnu zahvalnosti tada su iskazali Ambasadi Ruske Federacije u Sarajevu i ambasadoru Igoru Kalabuhovu.

“Još jedan skromni poklon prema našoj organizaciji, kao znak odanog rada i truda da se društvo namazano raznim pekmezima učini boljim. Bićemo još jači, brži, stabilniji i istrajniji u svojim namjerama i djelima. HVALA RUSIJO“, napisali su na Facebook stranici udruženja, pohvalilši se novim automobilima.

Podsjećamo, ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov u nedjelju je prisutan na obilježavanju neustavnog dana RS u Banja Luci. Nakon Banja Luke, proslava dana RS će biti nastavljena u Brčkom, a ceremoniji će priustvovati i Milorad Dodik.

Brčko je, inače, strateški grad u BiH, jer, kao distrikt, precijeca RS na dva dijela.

 


Radiosarajevo.ba

Izdvojeno